tiistai 14. helmikuuta 2017

Joululahjasukat, ei vaan ystävänpäiväsukat

Ihanaa ystävänpäivää!


Innostuin tekemään joululahjaksi sukkia ja lapasia. En kerinnyt tekemään montakaan valmiiksi, into kun isku liian myöhään.

Seuraavissa sukissa kesti niin kauan, että ne laitoin postiin perjantaina. Toivon, että posti on kuljettanut ne viimeistään tänään eli ystävänpäivänä perille.


Lankana: Novita colori
puikot: 2,5mm
sukan koko n 34
varren pituus ennen kantapäätä: 11,5cm
valmiiden sukkien paino 58g
sukat lähtivät Espooseen A:lle


Nämä sukat olivat kauan valmiina odotellen höyrytystä ja samaan pakettiin tulevia sukkia. Ensimmäisellä kerralla tein vahingossa sukan koossa 30. Se oli kuitenkin helppo homma purkaa ja tehdä uusi kärkikavennus. En tykkää kutoa ohuesta langasta. Mutta lasten sukat on ehdottomasti tehtävä nallesta, ei 7 veljeksestä. Veikasta tulee aika tönköt sukat. Tykkään jatkaa joustoneuletta kärkeen asti, silloin sukista tulee kauniimmat ja toivottavasti myös pysyvät paremmin jalassa.


Lankana: Novita nalle ja Nalle luontopolku (kanerva)
puikot: 2,5mm
sukan koko n. 28
varren pituus ennen kantapäätä: 10cm
valmiiden sukkien paino: 42g
sukat lähtivät Espooseen I:lle


Nämä sukat yritin saada tosi nopeasti valmiiksi. A ja I olivat tulossa kylään luoksemme. Kaikenlaista kiirettä oli ja hieman vajaiksi jäivät. Kiireen vuoksi tein joustoneuletta vain varteen.

Kun asuin Venäjällä ostelin Suomessa käydessäni lankoja varastoon! Kuvittelin tekeväni yhtä jos toista. Todellisuudessa kasvatin lankavarastoani. Noin kuusi vuotta sitten päätin, että en osta uusia lankoja. Siitä asti olen käyttänyt lankavarastoani. Sieltä on löytynyt Nalle colorit ja tuo Nalle luontopolku. I:n sukkiin ei olisi tuo luontopolku riittänyt, siksi käytin myös tuota valkoista lankaa. Nyt on tilanne se, että toisinaan joudun/saan ostaa lankoja kun varastot ovat ehtyneet. Mutta edelleen käyn ensin tarkistamassa varastoni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti