keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Meillä on hiiriä

Seurakunnan perhekahvilassa oli askarteluna hiiri. Tyttö halusi tehdä sellaisen. Se oli kyllä vanhempien askartelu, sillä pienet kahvilavieraat pystyivät laittamaan herneitä hiiren sisään. Meistä äideistä tuo askartelu oli rentouttavaa. (Isiä ei askartelussa näkynyt). Muistelin ala-asteella tekemääni kissaa. Kun kahvila oli enää 15 minuuttia auki, poikakin totesi haluavansa tehdä hiiren. Itkuhan häneltä pääsi kun totesin, ettei meillä ole aikaa. Onhan meillä kotona kangasta ja lankaa. Päätimme pojan kanssa tehdä hänelle kotona hiiren. Tai siis äiti teki ja poika täytti hiiren.

Hiiren tekeminen oli kivaa! Tarvitaan sydämen muotoinen pahvi jonka avulla piirrettiin kankaaseen hiiren vartalo. Korvat ja häntä toisesta kankaasta. Ei saa ommella hiirtä kiinni ennen herneiden laittoa. Jos haluaa tehdä tosi hienon hiiren voi silmiksi laittaa napit.


Nämä hiiret oli kivaa vaihtelua sukkien tekemiseen. Mulla on yhdet sukat valmiina, mutta ne jämähtivät tuohon päättelyyn. Eli aloitin uuden projektin, ennenkuin viimeistelin edelliset. Ai ai, ei Tiita näin!

4 kommenttia:

  1. Kivoja hiiriä ja sopisivat kissallekin leluksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä.
      Meillä ei ole omaa kissaa ja mummolan kissa on vanha ja laiska, joten hänkään ei noilla jaksa leikkiä.
      Lapset tykkäävät piilotella hiiriä kirjahyllyyn, eli hiiret menee koloon nukkumaan. Sitten niitä etsitään koko perheen voimalla kun ne ovat joutuneet hukkaan.

      Poista