lauantai 30. syyskuuta 2017

Tallinnan tuliaisia ja keskeneräisiä töitä

Kuulumiset
Elokuussa aloitin lähihoitaja opinnot. Meille sanottiin, että tunneilla saa tehdä käsitöitä, värittää värityskirjoja ym jos se auttaa keskittymään. Olen jonkin verran kutonut tunnilla. Ihan mitä vaan ei voi tunnilla tehdä, mutta perus sukkia ja lapasia kylläkin. Opiskelu on mukavaa! Aivan ihanaa vaihtelua kotivuosien jälkeen. Maanantaina meidän ryhmällä alkaa ensimmäinen harjoittelujakso päiväkodissa.

Tallinnan tuliaiset

Mies oli työmatkalla Tallinnassa. Sain tekstarin, että hän on menossa K:n kanssa käsityöliikkeeseen ja kysyi mitä hän voisi ostaa minulle. Vau! Miten ihana mies! Pyysin puisia puikkoja. Halusin kokoja 2,5,  3,  3,5, ja 4 kaksi pakettia kutakin.Lisäksi pyysin miestä valitsemaan lankaa, josta haluaa uuden kesä/yösukat. Netin kautta on vaikea valita puikkoja ja luotin K:n taitoihin auttaa miestäni valinnassa. Yllätys oli suuri kun K:n suosituksista mies oli ostanut myös ompelussa käytettäviä klipsuja ja kutomiseen sopivat merkit jotka helpottavat kerrosten laskemista. Yhdet puikot ovat jo työssä.

Keskeneräiset käsityöt
Oi oi oi. On päässyt vähän repsahtamaan tuo käsitöiden aloittaminen. On aivan ihanaa aloittaa uusi työ. Sitä tekee suurella innolla, mutta viimeistelyn aloittaminen on vaikeaa. Nuo vaaleanpunaiset sukat ovat valmistuneet heinäkuussa, odottavat edelleen päättelyä. Raidalliset sukat ovat melkein kudotut, hieman kärkikavennusta jäljellä. Aloitin Taimitarhan Metsäretki KAL eli Knit-a-Long (kudotaan yhdessä). Ohjeet Metsäretkeen löytyy täältä. Oppitunneille piti saada helppo työ, ja niinpä aloitin oranssi-siniset lapaset.

Joulu lähestyy. Tänäkin vuonna suurin osa lahjoistani tulee olemaan itse tehtyjä. Yritän aloittaa ajoissa, mutta ainahan kiire iskee kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti