perjantai 15. joulukuuta 2017

Mistä sinä hommaat villasukkasi?

Muutama sukkapari on lähtenyt eteenpäin ja niistä voi nyt kertoa enemmän.

Poikani sukat

Vaikka minä paljon kudon sukkia, niin jostain syystä, en ollut tehnyt pojalleni aikoihin sukkia. Hän sai itse valita lankalaatikostani mieleisen langan. Itse asiassa, hän valitsi viisi eri lankaa- koska hän on viisi vuotias. Minä poimin valikoimasta tuon värikkäimmän. Onhan siinäkin värejä, laskujeni mukaan kuutta eri väriä.

Lankana: Novita Nalle Marjaretki mustikka
Puikot: 2,5 mm
Sukan koko: 31
Varren pituus ennen kantapäätä: 10 cm
Sukkien paino ennen päätelyä: 121 g
Sukat menivät I:lle Imatralle

Nämä poikani sukat ovat ihan perussukat. Mitat olen ottanut Novitan sukkataulukosta. Tuo sukkamittataulukko on tosi kätevä. Novitan taulukon löydät täältä.

Myyjäissukat

Lankana: Novita Nalle Taika väri 878
Puikot: 2,5 mm
Sukan koko: 30
Varren pituus ennen kantapäätä 11,5 cm
Sukkien paino ennen päättelyä: 110g

Nämä sukat tein kiireella lähetysmyyjäisiin. Ensin tarkoitukseni oli kutoa miesten sukat, mutta Nalle langalla se oli liian hidasta. Purin työn ja aloitin lasten sukkia, että varmasti saisin sukat valmiiksi myyjäisiin mennessä. Tätä lankaa en ole itse ostanut. Sain sen myyjäissukkia varten. 

Itse en ollut myyjäisissä kuin sen hetken, että vein nämä myyntipöydälle. Jälkeen päin kuulin, että nämä eivät olleet menneet kaupaksi. Ja ei muutkaan sukat. Pöydän äärellä oli joku käynyt sanomassa, ettei enää pidetä villasukkia! Mutta eihän se pidä paikaansa, eihän? Nyt kysynkin: mistä sinä hommaat villasukkasi? Teen tälläisen epävirallisen gallupin.

Opiskelukaverin pojan sukat

Lankana: Novita Nalle Taika väri 878
Puikot: 2,5 mm
Sukan koko: 28
Varren pituus ennen kantapäätä 10cm
Sukkien paino ennen päättelyä: en punninnut
Sukat menivät A:lle Imatralle

Kudoin myyjäissukkia koulussa. Opiskelukaverini kysyi voisinko kutoa hänen pojalle sukat. On jo talvi ja pojalla ei ole villasukkia. Lupasin tehdä. Oli saanut langan myyjäisiä varten. Niinpä kun vein nuo pienemmät sukat myyjäisiin, vein näistä sukista rahat. Eli sukat maksettiin, ennenkuin ne oli tehty.

Vasta tänään aloitan joululahjojen kutomisen.

1 kommentti:

  1. Minä saan sukkia lahjaksi sopivin välein. Jussi osti juuri Lähetysseuran myyjäisistä itselleen villasukat!

    VastaaPoista