lauantai 7. tammikuuta 2017

Hyvää ei tule kiireellä

Tarvitsin vaihtelua joululahja sukkien kutomiselle. Eilen päätin tekaista nopeasti tyttärelle paidan. Tein monta virhettä, joista ensimmäinen oli kiire! Olin löytänyt helpon ja nopean paidanohjeen, jolla olin jo tehnyt yhden version joululahjaksi. Kaavojen jäljentäminen sujui helposti. Kankaita mulla on odottamassa innostusta. Nämä kysyiset kankaat olen ostanut kesäkuussa 2015 Sastamalassa. Jo silloin tiesin, että koirat tulevat eteen ja taakse, palloista tulee hihat.

Mulla on ompelukone, ei saumuria. Haaveilen saumurista, mutta ensin minun pitää todistaa itselleni, että todella saan jotain aikaan. Eli kangasvaraston pitää muuttua vaatteiksi ennen saumuria. Toinen mun virhe näkyy kuvassa. Ompelin hihansuut väärin. Siksak tuli näkyvälle puolelle. Huomasin sen kun eka hiha oli ommeltu. Mietin hetken ja ajattelin, miksei se voi olla noinkin päin. Kyllä se tyttärelle kelpaa ja varsinkin kun on kiire.

Kolmas virhe oli että resorikaistale on liian kapea. En ole ihan varma mitä olen siinä tehnyt väärin.
Neljäs ja pahin virhe- kiireessä ompelin poistamatta nuppineuloja. Yleensä niitä nypin ompelun edetessä, mutta hidastahan se on niin. Resoria kiinnittäessä tunsin kuinka kaksoisneula osui nuppariin. Lopetin heti ompelun, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Kaksoisneulan toinen neula sojotti vaurioituneena. EI EI EI! Tietenkään minulla ei ole toista kaksoisneulaa. Kun ostin sellaisen reilu vuosi sitten en tiennyt miten siitä innostuisin, miksi siis ostaa sellaisia monia jos ei niitä käytä.

Kiirehän loppui siihen ja menin lasten kanssa pelaamaan muistipeliä. Toivottavasti jatkossa muistan ettei kiireellä mitään hyvää tule. Meidän kangaskauppa on kiinni lauantaina. Aikaisintaan maanantaina saan uuden neulan. Nyt mulla on aikaa ottaa ratkoja käteen ja ratkoa kaikki tekemäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti