tiistai 3. tammikuuta 2017

Tammikuussa on hyvä aloittaa.

Käsityö innostus iski täydellä voimalla joulukuussa kun väsäilin joululahjoja. Olen aina pitänyt käsitöistä, mutta jotkut projektit ovat jääneet roikkumaan... Norjalainen villatakki on ollut tekeillä ainakin 25 vuotta.

Joulukuussa tein ensimmäiset lapaset (muistaakseni ensimmäiset) ja kuviovillasukat. Ihastuin kun työt sai nopeasti valmiiksi. Päätin, että alan pitämään käsityöblogia, jotta muistaisin mitä on tullut tehtyä. Blogi ehkä edesauttaa käsitöiden viimeistely vaihetta. Kutomisen inhoittavin vaihe on lankojen päättely ja höyryttäminen. Moni projekti onkin pysähtynyt viimeistelyyn.

Nämä kuviosukat ovat joulukalenteri sukat. Joulukuussa kerran päivässä tuli palanen ohjetta. Oli kutkuttavaa kun pystyi kutomaan vain muutaman rivin ja sitten joutui odottamaan seuraavan päivän luukkua. Ohje löytyy täältä. Jos tälläiset projektit, missä moni tekee samanlaisia sukkia yhtäaikaa kiinnostaa etsi Niina Laitisen sivulta uusin sukkaprojekti.
Lankana Novitan 7 veljestä.
Puikot: 3
Sukan koko n 39-40
Varren pituus ennen kantapäätä 40 cm
Valmiin sukkaparin paino 220g

Sukat lähtivät Espooseen S:lle


Ohje näihin sukkiin on otettu Novitan sukkataulukosta, joka löytyy täältä
Lankana Novitan Nalle Colori
Puikot: 2,5
Sukan koko n 28
Varren pituus ennen kantapäätä 10cm
Valmiin sukkaparin paino 41g

Sukat lähtivät Kärkölään H:lle

Nämä sukat on aloitettu joulukuun puolella, mutta viimeistelyt on tehty tammikuun toisena päivänä, joten saivat kunnia aloittaa blogini. Seuraavat sukat ovat jo puikoilla ja useampi projekti päässä. Innostuin tekemään käsitöitä joululahjaksi, mutta vain kahdet sukat ja kahdet lapaset sain ennen aattoa valmiiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti