sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Lähetystyöntekijän villasukkatilanne

Suutarin lapsella ei ole kenkiä ja kutojan miehellä ei ole villasukkia


Kokemukseni mukaan lähetystyöntekijät saavat ihania sukkia nimikkoseurakunnilta tai muilta lähetyksentukijoilta. Mieheni käyttää paljon villasukkia. En ole tutkinut kauanko yksi pari hänellä kestää, mutta niitä kuluu. Yhtäkkiä olikin tilanne, ettei tuolla lähetystyöntekijällä ollutkaan villasukkia. Siellä hän viileässä työhuoneessaan paleli.

Minulla on lupaamistani sukista lista. Tällä hetkellä jonossa on kuudet sukat. Mieheni sukattomuus sai minut tekemään sukat listan ohi. Ne valmistuivat yllättävän nopeasti. Ohjeen sukkiin otin Novita syksy 2009- lehdestä. Tuo Novitan lehti on muuten yksi suosikkini. Olen valmistanut monia juttuja tuon lehden ohjeilla. Kuvion  löysin Pinterestistä.Lanka: 7 veljestä ja 7 veljestä nostalgia
puikot: 3,5 mm
sukan koko: 42
varren pituus ennen kantapäätä: 36,5 cm
valmiiden sukkien paino 201 g
sukat jäivät kotiin


Näitä sukkia en höyryttänyt, päättelyn jälkeen pääsivät heti käyttöön. Tykkään kovasti tuosta nostalgialangasta. Sukulaiseni ilmoitti syksyllä, haluavansa joululahjaksi sukat. Kysyin minkä väriset ja yksi toiveista oli poltetun punainen. Löysin kirpputorilta kaksi kerää tätä nostalgia-lankaa. Ajattelin värin olevan tarpeeksi poltetunpunainen. Sukulaisen sukat tein tuolla samalla ohjeella kuin yllä olevat sukat. Tuo lanka on ollut riittoisaa. Varovasti aloitin miehen sukkiin tekemään kuviota. Ja kun lanka riitti teinkin kuviosta leveämmän. Ja kun vieläkin oli lankaa tein nilkkaan uuden kuvioraidan. Kantapäähänkin käytin tuota väriä ja vielä tuonkin  jälkeen jäi pienen pieni kerä. Kunhan lankavarastoni on tyhjentynyt voin kuvitella ostavani 7 veljestä nostalgiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti